Kesokaka!
Ingredienser:
2 ägg
1 tsk socker
250 gram keso (jag använde naturell lättkeso, men man kan också välja smaksatt keso)
2 msk grovhackad mandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg och socker och vispa lätt. Rör ner keso och mandel. Smörj en ugnssäker form och häll i blandningen. Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter. Kakan ska stanna och ytan ska få lite färg.
Jag serverade med blåbärspuré från Semper. När man inte vill göra egen puré eller sylt kan ett gott alternativ faktiskt vara att köpa barnmatsburkar med puréer! =) Jag åt som sagt kesokakan med Sempers Blåbärspuré, och det passade riktigt bra ihop! 135 gram kostar ca 8 kr.
Kesokaka passar bra som både mellanmål och efterrätt!
Receptet kommer från Tasteline.
Mums :D
Svar: Ja, soppor är nyttiga (de flesta), billiga, goda och bra att frysa ner till smarta lunchlådor :)
Låter faktirskt gott, kan tänka mig att lägga i lite strimlad skinka om man vill ha lite mer sälta i.
Hälsningar Nadja
Vilket bra tips på mellanmål!
Hälsningar Mamma Mat
Lite vispgrädde på - eller?
Mmm vad gott!! Det där måste jag göra snart!
Åh, jag älskar den där sortens kesokaka med mandel i. Vad sugen jag blev nu!!!
Varför är alla så besatta av keso? Kan du svara på det?
Till Fanny:
Är ALLA besatta av keso?
Vilket bra tips pa mellanmal. Det tror jag min lille son skulle gilla :-).
Jag älskar din blogg! =) Härligt att kunna få inspiration! Kul med både recept och bilder! =) Det tackar vi för!Tummen upp ! =)
Vilket enkelt och smarrigt recept...det ska jag genast prova! Kul blogg...
Testat och klart :) Toppengott och mättande, så det blev en perfekt mellis för mig!