Fiskpudding




För några dagar sen gjorde jag en fiskpudding med spenat. Det var riktigt gott, så jag fick lust att laga det igen, men nu provade jag en annan variant! =)

Ingredienser:
400 g fisk
1 st gul lök
2 dl ris
3 st ägg
4 dl mjölk
salt och vitpeppar

Gör så här:
Finhacka löken och fräs den mjuk. Skär fisken i bitar och och lägg i en kastrull tillsammans med löken. Täck fisken med vatten. Tillsätt 1 tsk salt. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Sila sedan över fonden till en annan kastrull. Häll i riset i fonden och koka i ca 20 min. Tillsätt mjölken och låt koka in i riset, konsistensen ska bli grötaktig. Rör ned äggen i det grötaktiga riset. Tillsätt fisken och rör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Fyll smeten i en smörad form och grädda i 200°C 25-30 min.

Jag serverade med en citronskiva och en liten sallad gjord på tomat, paprika och gurka. Mums! =)

Kommentarer
Postat av: Cattis

Sv: Hihi, jag hoppas verkligen att jag kommer in! Men det är rätt höga betyg vad jag förstått! Hur många poäng hade du? Vart läser du?:)

Kram

2009-04-16 @ 17:24:14
URL: http://kaktuuus.blogg.se/
Postat av: Carro

Fiskpudding är verkligen SÅ gott .. Särskilt med smörsås till :)

2009-04-16 @ 17:44:32
URL: http://carrod.blogg.se/
Postat av: Mikkis

Tack! Vad roligt att du tycker det! :D

2009-04-16 @ 20:22:24
URL: http://mikkilicious.blogg.se/
Postat av: Pialotta

Låter och ser riktigt gott ut.. bra oxså om man har rester av fisk tillhands:-)

Det här ska jag minsann göra.. ibland så står det helt stilla på matfronten, det är då många matbloggar

är bra att bläddra i:-) Ha de gott/Pialotta

2009-04-16 @ 23:55:12
URL: http://kakomaten.blogg.se/
Postat av: Molly

tittar in och önskar dig en bra dag samt en underbar helg :) några planer? :)

ha det fint!

2009-04-17 @ 08:15:12
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: mirran

Kul att du vann en tävling i... var det Vecko Revyn?!

2009-04-17 @ 09:08:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback