Föredrag...
För några kvällar sen var jag och lyssnade på ett intressant föredrag av Tommy Svensson. Tommy är bland annat matskribent och han intresserar sig väldigt mycket för kemiska tillsatser i maten. En av hans böcker, "Handbok för den kräsne konsumenten", har blivit väldigt uppmärksammad. Kemiska tillsatser i vår mat var också vad föredraget handlade om. Tommy menar att vi borde vara mer försiktiga med vad vi stoppar i oss, med tanke på alla kemiska tillsatser som maten idag innehåller. Han menar bland annat att vi ska se upp för livsmedel där man har tagit bort socker eller fett, till exempel saften Fun Light eller youghurtar som "bara innehåller 7 % fett", eftersom att sockret och fettet då har ersatts av något annat, nämligen kemiska tillsatser. Eftersom våran kropp inte känner igen dessa kemiska tillsatser kan den inte bryta ner dom och enligt Tommy kan detta vara väldigt skadligt för hälsan. Livsmedel som Tommy "varnade" lite extra för var Fun Light-saft, energidrycker, Pringles-chips, milkshake, solrosolja, färdiglagade rätter och liknande.
Ibland tyckte jag dock att han överdrev lite när han till exempel antydde att det kan finnas ett samband mellan den ökande utskrivningen av antidepressiva medel och användningen av mikrovågsugnar... Men överlag tycker jag att det var ett intressant och lärorikt föredrag!
Aulan var fullsatt!
Tommy Svensson
hette han nilsson eller svensson? du har skrivit båda :P låter väldigt intressant det där, men man får nästan panik och kan knappt köpa nån mat om man tänker på allt det där.
Jag har också lyssnat på honom. Det behövs sådana som han för industrin är inte snäll med vår mat. Tyvärr så är väl inte allt helt vetenskapligt med hans historier.
Jessica - oj då, svensson ska det vara! har ändrat det nu! :D
Intressant. Skulle vara kul att läsa boken faktiskt. Det är mycket man inte känner till om maten vi stoppar i oss!
Jag tycker också att det är lite läskigt, allt det de petar i istället. Vill hellre äta så naturligt som möjligt.
(Visst är det härligt med böcker och i synnerhet kokböcker!)
Intressant. alltid kul med kostföreläsn ingar. man kan alltid snappa upp något.
Oj vad spännande. Så kul med lite ny motivation och lite fräscha uppdateringar. :-)