Äggvitefluff
Jag hittade ett recept på "Fluffpannkaka" hos Mikaela, som hittade det hos Millan. Det såg spännande ut, så jag blev siugen på att testa. Jag tyckte det blev ett helt okej mellis. Jag hade inte i något socker eller sötningmedel i mitt "fluff", så utan sylten till hade det inte smakat speciellt mycket. Nästa gång ska jag nog ha i lite mer kanel och kardemumma, kanske 1 tsk av vardera. Det var kul att testa och jag kommer nog att laga det fler gånger! =)
För 1 portion behöver du
3 äggvitor
Kanel, kardemumma och eventuellt socker eller sötningsmedel
Gör så här
Vispa äggvitorna kraftigt, så att du kan vända upp och ner på bunken utan att det "rör sig". Blanda försiktigt ner kryddor och socker/sötningsmedel. Vänd ner äggvitefluffet i en ugnsform och låt stå i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Servera med till exempel fruktsallad och/eller sylt.
det lät väldigt gott, tack för tipset:)
Hahaha, visst smakade det lite speciellt :D iaf konsistensen
Låter gott, men jag skulle nog ha i lite socker tror jag. Hur går pluggandet? här går det rätt dåligt... är ju så trist
Det hade kanske vatt gott att blanda ner äppel/päronbitar i smeten så att de blir varma i ugnen :)
låter lite konstigt, haha, men det kanske är gott vad vet jag :)
Tack för äggvitetips, har just tre stycken som står i kylen och ser vilsna ut ;)
Det här skulle man prova med hjortronsylt.
För bästa fluffet så vispar man även lite kasein i en bunke brevid som man sedan försiktigt rör ned i äggvitan innan den åker in i ugnen. Mer proteinrikt, mer mättande, ännu godare!
kan du analysera näringsinnehåller i fluffpannkakan tack :)
Linda - Jag använde 3 äggvitor, vilket ger fluffet ca 44 kcal, varav 89 E% kommer från protein, 11 E% från kolhydrater och 0 E% från fett.
Åh, åt nyss första tuggan, hade i lite vaniljsocker också. Så gott!