Spenatsoppa
Spenatsoppa med ägg är verkligen gott! Dessutom får man i sig mycket järn, något som många tyvärr inte äter i tillräcklig mängd. Läs om järn HÄR. Det här receptet innehåller ganska få ingredienser och går fort och lätt att laga! =)
Ingredienser för 2 portioner
150 gram fryst bladspenat
4 dl grönsaksbuljong
1 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
Flytande margarin till stekning
Salt och peppar
(Ägg)
Gör så här
Tina spenaten, hacka den grovt och fräs i några minuter i lite flytande margarin i en stor kastrull. Tillsätt buljongen och matlagningsgrädden. Låt stå och puttra i ca 4-5 minuter. Red soppan med vetemjöl som du har rört ut i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha en slätare soppa så kan du mixa den med en stavmixer, som jag har gjort!
Kommentarer
Postat av: Helena
Åh vad gott - tusen tack för att du väckte den gamla rätten till liv! Bort med vetemjölet för min del bara så är min söndagsmiddag klar! Tack!
Postat av: Carro
Åh, det var ju inte så svårt recept... Det ska nog t.o.m jag klara av... det ska jag ta och testa någon gång :-)
Postat av: Drusko
Ser gott ut!
Postat av: Cissi
Oj vad massa gott det var här då :)
Postat av: Caroline
Nu har jag provat receptet, det var jättegott! :-D
Trackback