Pastasallad med ärtpesto


Igår testade jag och några kompisar ett recept på pastasallad som vi hittade på Tasteline. Man gör sin egna pesto och blandar den med pasta, pinjenötter mm. Vi tyckte att den blev jättegod och jag rekommenderar er att testa den nästa gång ni ska laga pastasallad.

Ingredienser för ca 8 portioner
400 gram pasta
5 dl gröna ärtor
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
0,5 dl riven Parmesanost
100 gram sockerärtor
2 st buffelmozzarella
50 gram babyspenat
50 gram ruccolasallad
50 gram pinjenötter
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här
Koka pastan. Mixa 3 dl av ärterna med vitlöken och droppa i olivoljan. Flytta över till en stor bunke och blanda ner parmesanosten och pastan. Dela sockerärterna på mitten och blanda ner dem och 2 dl gröna ärter i pastablandningen. Skär mozzarellaosten i kuber och blanda ner dem, samt spenat och ruccola, direkt före servering. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme och strö över salladen. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.



(Här hittar ni det ursprungliga receptet)


Kommentarer
Postat av: Martina

Vilken härlig sallad, den ser grön och fräsch ut. Peston verkar spännande!

2010-08-08 @ 15:33:42
URL: http://www.matochodla.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback