Matiga muffins
Idag bakade jag matmuffins för första gången. Det känns som att matiga muffins har varit ganska populärt de senaste åren, men jag har dragit mig för att baka det, eftersom jag inte riktigt har vetat "hur" och när jag ska äta dem. Men idag vart jag sugen på att testa hur det faktiskt smakar, så efter att ha kollat runt bland massa recept på Internet och fått inspiration, så komponerade jag ihop detta recept. Och jag blev positivt överraskad, de blev ju riktigt goda!
Så när passar det då att äta matmuffins? Mina förslag är att man kan äta dem till frukost tillsammans med en tallrik fil, till mellis med en kopp te, som en lättare lunch/kvällsmat serverade med till exempel en sallad eller soppa...
Hur äter ni era matmuffins?
Ingredienser till ca 12 st muffins
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
0,5 dl hela linfrön
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprikapulver
1 dl rapsolja
2 dl filmjölk
2 st ägg
1 msk tomatpuré
1 dl hackad rökt skinka
1 dl hackade champinjoner
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt alla de övriga ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Tryck gärna ner lite skink- och champinjonbitar på toppen av muffinsarna, så att man ser lite av fyllningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Jag valde att tillsätta tomatpuré och paprikapulver i mina muffins. Dels för smakens skull, men egentligen mest för utseendet, eftersom jag tycker att vanliga matmuffins kan se lite "gråa" och tråkiga ut.
Jag brukar vanligtvis servera någon gräddbaserad sås till, mest för att få lite mer utav fettet som mättar och ev sallad, perfekt för matlådan! ;)
Ser verkligen läckra ut.. har aldrig testat matmuffins .. ska nog säkert göra.. Recept är kul att "tillreda" själv, det gör jag för det allra mesta.. tstar o testar på gäster och till vardagen:)
Gör du så baka du mördegskakorna.. de är verkligen goda.. Mums Fillibaba;)
Jag har varit så himla dålig på att uppdatera min kakomatblogg i sommar.. men det kommer en Höst o Vinter:) Jag har ju mina andra två bloggar oxså.. Foto och musikbloggar.
Ha de gott
Jag älskar matmuffins..brukar äta dom som de är utan nåt till =)
Jag tror aldrig jag gjort matmuffins, men jag har tänkt att jag ska göra det :) Och risotton tycker jag verkligen att du ska göra!
Låter rätt gott. Men vågar nog inte baka de där :P äta "mjuk" bröd annat än till frukost undviker jag för att spara in på kalorier :P hehe
Visserligen har jag aldrig bakat matmuffins. MEn utifrån din beskrivning så låter en matmuffins eller två som ett perfekt mellanmål:-) Så jag svarar mellis!
Matmuffins tycker jag är bra att ta med sig som mellis på skolan och så, då passar dom perfekt :)
Hej!
Jag såg att du pluggade till dietist på Umeå Universitet. Funderar på att plugga det i höst. Är det roligt? :D
Längesen jag tittade in. Som vanligt mycket gott! Gillar matmuffins till soppa. Nybakade och varma!!
goda dom såg ut att vara. nomnom.
Hiya, nice day.. Your article is extremely impressive. I never considered that it was feasible to accomplish something like that until after I looked over your post.
Could you write another article about this subject because this article was a bit tricky to understand?
I want to get some more of those recipes!
The pictures of your foods look exceptional. Can you please upload some more recipes please. Thanks a lot
The cup cakes look yummy. I am so hungry after reading your post.