Fylld paprika
Fylld paprika, haricots verts, tomat, tzatziki
Jag borde verkligen laga fyllda paprikor oftare, det är ju så gott! :-) Här kommer receptet...
Ingredienser (Ni får uppskatta mängderna själva, beroende på hur pass stora era paprikor är)
- Paprikor (se till så att de inte är för "spetsiga" i botten,
eftersom de ska kunna stå upp)
- Köttfärs
- Matfett för stekning
- Gul lök
- Vitlök
- Kidneybönor
- Bulgur
- Paprikakrydda, svartpeppar, salt
- Riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Koka bulguren. Skär bort toppen på paprikorna och ta bort kärnorna inuti. Låt paprikorna koka i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i stekpanna i några minuter. Ta upp löken och bryn köttfärsen. Blanda ner löken, kidneybönorna, bulguren och kryddorna i köttfärsen. Ställ paprikorna i en ugnssäker form. Fyll de med köttfärs- och bulgurblandningen, strö över ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Blir det lika gott med andra paprikafärger?
Kryddan - Jag har faktiskt inte testat med andra färger på paprikan, men jag tror nog att det blir lika gott! :)
Fin blogg!
ser gott ut :)
ser riktigt gott ut :)
Åh, vilken härlig blogg! Den kommer att bli en av mina favoriter! Så inspererande och intressant! =D Kram!
ååh. fy vad gott! detta är något jag också borde börja göra, för det ser ju så härligt ut.
det där såg RIKTIGT smarrigt ut! tar det lång tid att göra?
emilystrange - Bulguren tar ca 20 minuter att koka och sen ska paprikorna vara inne i ugnen i ca 20 minuter.. Så sammanlagt kanske det tar runt 45 minuter.
jag äälskar paprika
Halloj, allt bra med dig idag? :)
Fin blogg , Diggar den :)
KRAM
Super gott !
ghaa vad gott!
Jag älskar mat! Och din mat ser jatte gott ut! YUM YUM YUM!!!
Mmm... Färsfyllda paprikor brukar mormor göra åt mig - så otroligt gott! Vi serverar dock ris på sidan om, har varken bönor eller bulgur i fyllningen, men däremot lite rökt skinka. Nom nom nom :)
mums ja, fyldd paprika e super gott :D
underbar blogg, hit ska jag komma föer gånger:D