Laxröra
Elinas laxröra, matvete, machesallad och fetaost
För ca 4 portioner laxröra behöver du
0,5 gul lök
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
0,5 orange paprika
1 dl riven vitkål
1 morot
1 msk matfett
2 st laxfiléer
1 dl svarta bönor
1 dl passerade tomater
1 dl lätt creme fraiche
3 msk stark ajvar relish
3 msk saft från en apelsin
2 msk tomatpuré
Salt och peppar
Gör så här
Hacka lök och vitlök. Strimla moroten med en potatisskalare, riv vitkålen med en osthyvel och skär paprikan i mindre bitar. Smält matfettet i en stekpanna och stek grönsakerna och löken i några minuter. Skär laxen i mindre bitar och stek den några minuter tillsammans med grönsakerna. Blanda i de passerade tomaterna, creme fraichen, ajvaren, tomatpurén, de svarta bönorna och saften från apelsinen. Blanda om noga och låt stå och puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Postat av: Rebecca
Är inte 0,5 laxfiler per portion alldeles för lite? :S
Postat av: Filibabba
Rebecca - nej det tycker jag inte, eftersom det bland annat är bönor i också, som ger bra protein och mättnad. Dessutom massa andra ingredienser som vitkål, paprika mm. =)
Trackback