Hallonpannacotta
Pannacotta är en väldigt enkel, billig, god och fin efterrätt som man kan variera lite hur man vill!
Ingredienser till ca 5 portioner:
3 gelatinblad
3 dl grädde
2 dl mjölk
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
250 g hallon
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten och låt dem svälla ca 5 min. Koka upp grädde, mjölk och socker, så att sockret löser sig. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och lös upp dem i den varma gräddmjölken. Blanda i vaniljsockret. Fördela blandningen i ganska låga glas. Låt svalna och ställ in glasen i kylen ca 3-4 timmar.
Hallonsåsen: Pressa ca 250 g tinade frysta hallon (spara gärna några hela hallon för garnering) genom en sil så att kärnorna kommer bort. Späd ev med lite vatten och smaka av med lite florsocker.
mmm detsamma, gud vad gott med panacotta! =) kram
mums
gah! det ser ju gott ut men jag gillar inte fruktefterätter:P choklad ska det vara!*
ojojoj, va gott det ser ut! Det måste jag göra nån gång :D! Vad ska du göra ikväll då???
Pannacotta är så gott, hallon är ljuvligt!
det är så himla fint att servera i glas sådär :D
Det där ser inte dåligt ut, så det är alltså så enkellt att göra. Det visste jag inte, men nu styr jag ut till köket.