Grönsakspaj
Pajdeg:
180 gram vetemjöl
75 gram smör/margarin
1 burk kesella
Fyllning:
3 ägg
1 burg kesella
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Grönsaker:
1 purjolök
Broccoli i önskad mängd (ca 3 dl buketter)
1 paprika
1 msk olja
Blanda samman alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en form och ställ kallt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning: Blanda ägg och kesella. Pressa i vitlöksklyftan. Salta och peppra.
Grönsaker: Förväll broccoli i lättsaltat vatten i ca 5 min, låt rinna av väl i durkslag. Strimla purjolök och paprika och fräs dem i olja några minuter.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Lägg i grönsakerna och häll över fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min-40 min.
Kommentarer
Postat av: bitte
åh ser ju jättegott ut
Postat av: Hanna
Åh vad gott det ser ut!
Postat av: natz
härliga färger! ser väldigt mumsigt ut :)
Postat av: lina
Den pajen ser jättegod ut!!!
Postat av: carolina
en paj i helt min smak tror jag! nyttig och färgrann. kanske kan man krydda den med lite mer kryddor? jag gillar när det smakar mycket ;)
Postat av: Matmor
Kan bara säga en sak: Älskar paj! Och den här såg smaskig ut!
Trackback