Nöt- och chokladbakelse med färskostmarmorering

Choklad- och nötbakelse med färskostmarmorering

Ingredienser till ca 6 portioner
1 dl flytande margarin
125 gram mörk choklad
2 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver
0,5 msk snabbkaffepulver
1 dl hackade nötter (Jag använde paranötter, hasselnötter, valnötter, cashewnötter och pistagenötter)
0,5 msk vaniljsocker
2 st ägg
100 gram philadelphiaost
2 msk florsocker
1 äggvita
.
Till servering
Hallon
Florsocker
Glass
.
Gör så här
Häll margarinet i en kastrull. Hacka chokladen och tillsätt den i kastrullen. Värm under omrörning tills chokladen smält. Tillsätt sockret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser inklusive nötterna och tillsätt i chokladsmeten. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet. Blanda philadelphiaost, florsocker och äggvita. Rör till en jämn smet. Häll chokladsmeten i smorda porslinsformar. Fyll formarna till ca tre fjärdedelar. Klicka över philadelphiasmeten och dra försiktigt  runt med en gaffel, så att det blir en fin marmorering. Grädda i 175° C i 13 minuter. Ta ut chokladbakelserna ur ugnen och vänta 5 min innan du serverar. Pudra över florsocker och servera med glass och hallon.

Kommentarer
Postat av: Katarina

Så gott det ser ut!

2012-01-26 @ 13:01:39
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Clara

Ser gott ut. Kolla gärna in min lilla fotoblogg & lämna en älrig kommentar.

2012-01-27 @ 22:02:12
URL: http://tusenett.blogg.se/
Postat av: Pralin från matmedmera

Ser gott ut

2012-01-30 @ 22:15:20
URL: http://www.matmedmera.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback