Bärpaj

Här kommer receptet på hallon- och blåbärspajen som jag
skrev om för ett tag sedan...




Ingredienser till 1 paj

Pajskal
200 gram vetemjöl
100 gram smör eller margarin
2 msk socker
2 msk vatten

Fyllning
5 dl bär
2 dl socker
2 msk potatismjöl

Gör så här
Hacka ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt lite vatten tills degen känns smidig. Tryck ut degen i en pajform och häll i bären. Blanda socker och potatismjöl och strö över bären. Grädda pajen i mitten av ugnen, i 180 grader i cirka 30 minuter. Servera med till exempel vaniljglass, grädde, vaniljkesella eller vaniljsås.


Kommentarer
Postat av: Malin

Paj är alltid lika gott, med mycket vaniljsås/-visp :D

2011-05-19 @ 12:33:29
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Emma

Så gott med bärpaj! :)

2011-05-20 @ 13:33:06
URL: http://bakut.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback