Oj, vad grötigt!
Eftersom jag är ett stort fan av gröt har jag sammanställt
ett inlägg med massa grötinspiration!
En somrig gröttallrik med melon och jordgubbar
Hallongröt
Davosgröt
Gröt med massa saft från bären
Blåbärsgröt
Gröt med blåbärssoppa istället för mjölk
Gröt med nyponsoppa istället för mjölk
Risgrynsgröt
Gröt med rivet äpple och jordgubbar
Blåbärsgröt
Stekt gröt
Gröt gjord på boveteflingor
Nu vill jag jättegärna ha gröt-tips från er! Vad gör ni gröt på och vad har ni för tillbehör? Jag är ganska inkörd på fiberhavregryn, men vill gärna vidga mina grötvyer lite...
när jag åt havregrynsgröt hade jag nästan alltid kanel, lite salt och småskivad banan i, innan jag micrade den, blev supergott :D
GRÖTÄLSKARN :)
Något av det godaste jag vet är att koka upp fiberhavregrym med banan och vatten. varm banan smakar så sjukt mycket godare än vanlig banan och i gröten så slår det allt. man kan server det med vad man vill men det jag rekomenderar är brukar servera detta med mjölk kamel och en massa nötter och frön, granatäpple och vatten melon. finns inget godare! testa det!
Torkade tranbär och pumpafrön är en toppenkombination! Annars är banan och kanel väldigt gott också! :)
Jag gör ofta gröt på rågflingor.
En jättegod frukost är rågflingsgröt där man låter kardemumma (malen) koka med och så lägger man i frysta jordgubbar under kokningen så de blir upptinade (om man inte har färska hemma då)med gröten. Lägg kiwi i bitar på och servera med mjölk/yoghurt.
0,75 dl havrekli, 1 msk psyliumfrön, 1 msk kokos, 1/2 msk linfrön, 3 dl vatten ev några blåbär/hallon tillsammans med rivet äpple eller bananskivor, kanel, lite sötningsströ och sojamjölk! MUMS!
Haha WOW!!! Bästa grötinlägget jag sett NÅGONSIN. Allt ser så otroligt gott ut :)
Shit vad många goda grötar, och jättefina bilder! Sånna här inlägg tycker jag är jättekul! Davosgröt vill jag testa ngon dag men jag glömmer alltid att förbereda den...
Prova att ha olika nötsmör i, kokosfett, jordnötssmör eller mandelsmör, tillsammans med torkade aprikoser/russin/torkad melon/jordgubbar...Det blir krämigare och fylligare, dessutom har jag alltid ett ägg med i koket! Att koka havregryn och andra gryner på mjölk och vaniljpulver är med jättegott!
Prova att rosta olika slags nötter och frön att stö på. Blir lite extra=) Btw, jättebra inspiration!
Har du gjort gröt på rågmjöl nån gång? Det är gott. Bara så.
Imorse testade jag något nytt.. kokade upp gröt med fiberhavregryn och linfrön och sen la jag i en äggvita och lät de sjuda lite.. blev faktiskt godare, mättade mer plus att de blir lite mera protein! Toppade med skivad äpple och kanel.
Oj, jag blir sugen bara jag ser bilderna! :D
Jag gör ibland gröt på en blandning av fiberhavregryn, kruskakli, fibrex, solrosfrön och linfrön samt lite salt. Till det brukar jag ha antingen kanel, rabarberkompott, banan, bär eller katrinplommon.
Vilket roligt inlägg! Variation förhöjer :)