Lasagne
En av mina favoriträtter är lasagne. Det är inte bara gott, det är också en väldigt praktisk maträtt. När man har förberett köttfärsen och bechamelsåsen är det bara att låta den stå i ugnen. Det är också en bra rätt om man ska laga mat till många, eller om man vill göra massa matlådor!
Före gräddning i ugnen...
Köttfärs, bechamelsås, plattor, köttfärs, bechamelsås,
plattor, köttfärs, bechemelsås, riven ost, salt och peppar...
Efter gräddning i ugnen.
Fastän klockan bara är lite över nio på morgonen blir jag väldigt sugen :D
Lasagne är verkligen supergott! Nästan godare dagen efter dessutom :)
tummen upp för denna maträtt!
Jag måste verkligen rekomendera ett recept på en lasagne mamma och jag brukar göra hemma. Den är så god! Och dessutom nyttigare än vanlig lasagne, då det är keso i istället för den andra såsen. Du måste testa, mums!
4 port
400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk Arla® smör-&rapsolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm svartpeppar
500 g KESO® cottage cheese grillad paprika
1 dl svarta oliver, urkärnade
6 lasagneplattor, fullkorn
2 dl Arla Köket® riven ost gratäng Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök i smör-&rapsolja i en stekpanna.
Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad buljongtärning och svartpeppar. Låt såsen koka upp. Rör i cottage cheese och oliver. Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.
Mammas lasagne är den godaste :)
åh vad gott det ser ut :D Älskar lasagne, blir fett sugen nu :D
Och det blir bara godare dagen efter! :)