Vinnarrecepten!

Nu är den "mjölkfria" tävlingen avslutad. Det kom in många fina och spännande recept, men nu har jag till slut utsett tre stycken som jag tyckte stack ut lite från mängden... 





 Förstaplatsen (Pris: Presentkort från Cervera på 500 kr, och värdecheckar från Oatly värda 300 kr) går till Kjerstis Gluten- och mjölkfria zucchinikaka.


Bilden är hämtad från Kjersis blogg Kjerstis mat och prat

Ingredienser
450 - 500 g zucchini
2 ägg
½ - 3/4 dl kokossocker - kan bytas mot rårörsocker eller ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mandelmjöl
½ dl havremjöl eller bovetemjöl
1 - 2 bittermandlar - jag tog en ganska stor
1½ dl havremjölk/grädde, rismjölk, sojamjölk eller mandelmjölk  

Gör så här
Skala zucchinin och skär i mindre bitar. Ta bort om det är mycket stora kärnor, men annars behövs inte det. Lägg bitarna i en kastrull, och häll på vatten så det knappt täcker. Koka upp och låt småkoka ca 8 - 10 minuter. Häll av vattnet, och mosa med en potatisstöt t ex. Låt massan rinna av väl i en sil, annars kan det bli för plaskigt. Vispa ägg, vaniljsocker och kokossocker luftigt. Rör ned zucchinimoset, mandelmjöl, havremjöl/bovetemjöl, riven bittermandel och mjölk/grädde, och häll i en väl smord ugnsfast form. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 30 - 35 minuter. Servera ljummen med bär eller sylt.



Andraplatsen (Pris: Värdecheckar från Oatly värda 500 kronor) går
till Saras Dinkelmuffins

Ingredienser
2 dl dinkelmjöl - speltmjöl
0,5 dl dinkelflingor
0,5 dl Vetekli
1 dl torkade solrosfrön
3 msk hela linfrön
1 dl valnötter
1 msk honung
2 tsk kardemumma
4 droppar vaniljessens
0,5 dl rapsolja
1 dl naturell havregurt
3 mellanstora bananer
2 st ägg
2 tsk bikarbonat
12 st plommon

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, frön, nötter, bikarbonat och kryddor). Häll i honung, mosad bana, rapsolja och vaniljessens. Rör samman havregurten och äggen. Blanda allt till en jämn smet och klicka ut smeten i muffinsformar (ca 18 st stora). Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.



Tredjeplatsen (Pris: Värdecheckar från Oaltly värda 500 kronor) går till den här bloggarens recept på Lövbiffsgryta

Ingredienser
500 g lövbiff
1 gul lök
1 portabellosvamp
1 förpackning (2,5 dl) Oatly iMat 13%
1 tsk mushroom soy
Salt och peppar efter smak
Lite smör att steka i (mjölkfritt)

Gör så här
Skala och hacka löken fint. Skölj portabellon och skär den i mindre skivor. Värm en stekpanna och lägg i smör. Lägg löken i pannan och dra ner på värmen, bryn den försiktigt. Lägg i portabelloskivorna i pannan. Skär köttet i fina strimlor. Gör plats i pannan för köttet och höj temperaturen. Stek köttet tills strimlorna får lite färg. 
Häll på iMat, soja, salt och peppar och rör om. Låt puttra tills såsen blivit halvtjock och krämig. Servera med potatis, potatismos eller ris och en grönsallad.


Bilden är hämtad från pristagarens blogg

Vinnarna kontaktas via mail.


Kommentarer
Postat av: REBECCA

Snygg blogg du har! :)

Kanske du har lust att göra ett bloglovin-byte?

2011-07-27 @ 14:54:58
URL: http://magicstory.blogg.se/
Postat av: Kjersti

Stort tack för vinsten, Elina! Jätteroligt att du gillade min zucchinikaka! Presentkorten kommer väl till användning - på Cervera finns det mycket lockande, och Oatlyprodukter är bra att ha hemma för ett mjölkfritt liv!

2011-07-27 @ 22:27:41
URL: http://kjerstismatochprat.blogspot.com
Postat av: © sarastille

fin blogg :) allt bra?

2011-08-06 @ 01:06:12
URL: http://saramagdalena.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback