Fläskfilé i mangosås
Fläskfilégryta med mango, serverad med jasminris och en sallad gjord på svarta oliver, fetaost, rödlök, röd paprika och blandande gröna grönsaker. En jättegod rätt som jag verkligen kan rekommendera! Det ursprunliga receptet kommer härifrån.
Ingredienser till ca 4 portioner
0,5 kg fläskfilé
2 msk matfett till stekning
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
0,5 msk soja
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
1 mango
1 röd paprika
Gör så här
Putsa fläskfilén och skär den i 2 cm tjocka bitar. Bryn köttet i en stekpanna och flytta över till en stor gryta. Tillsätt sambal oelek, pressad vitlök, vatten, buljongtärning, soja, grädde, creme fraiche och mango chutney. Låt koka 5-10 min. Skala och skär mangon och paprikan i bitar och blanda ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Skulle du inte kunna tipsa om lite matlådor som man kan äta kalla men som fortfarande är mättande och nyttiga?
mums det ser verkligen gott ut! mango är en av mina favvofrukter :D
Jättegott.
Salladen ser otroligt god ut =)
måste bara säga att det ser ut som att det ligger ett hårstrå i vänstra hörnet ;)
Trevlig blogg :) Vi gjorde något liknande som också blev jättegott! Provade med kyckling och det funkade det också. Grundreceptet finns på: http://www.recept.nu/1.166660/recept.nu_redaktionen/huvudratter/kott/gratinerad_flaskfile_med_banan_och_curry
Det här ska jag absolut testa! Lät grymt gott!