Pajer!
Paj är en bra maträtt tycker jag. Man kan variera både pajbotten och fyllningen hur mycket som helst, det kan bli en riktigt billig måltid, det går relativt fort att laga och det är den perfekta rätten om man ska rensa kylskåpet! =) Här kommer lite pajinspiration...
MATPAJER
Recept
Recept
Recept
Recept
Recept
EFTERRÄTTSPAJER
Recept
Recept
Recept
Jag har inte publicerat receptet på den här ananaspajen förut,
så här kommer det:
Ingredienser till 1 ananaspaj
Pajbotten
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 gram krossad ananas
Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera gärna med vaniljglass!
Mums, rabarberpajen fick mig att drömma bort till sommarens ljumma kvällar :)
Grönsakspajen med keso och kyckling-curry lät toppengoda:D
Rabarberpajen är typ den godaste någonsin!
Ananaspajen är en favorit hos mig. Den görs ofta! Sååå otroligt god! T o m en vän som inte tycker om ananas gillade den. Det är bra betyg! :)
Kan man använda vad som helst i en paj? Blåbärspaj, äppelpaj..., men bananpaj??
Jens - Jag vet, rabarberpajen var hur god som helst! :D
Mirran - Det blir säkert gott att ha banan i paj.