Diabeteskurs

Kursen vi läser nu heter Dietetik och klinisk nutrition II: Diabetes mellitus och njursjukdom. Första delen, som vi är inne i nu, handlar om diabetes. Det är jättekul, eftersom det (till skillnad från när vi läste statistik) känns att det verkligen berör det som dietister jobbar med. Kosten har en stor betydelse vid diabetes, vilket gör det intressant. Exempel på olika föreläsningar som ingår i kursen:

- Diabetes Mellitus - orsak, Klassifikation, Diagnos, Behandling
- Kostrekommendationer vid diabetes
- Diabetes & graviditet
- Sötningsmedel
- Fysisk aktivitet och diabetes
- Att leva med diabetes
- Att vara mamma till barn med diabetes

Vi har såklart fått en hel del uppgifter som ska göras under kursens gång. En av uppgifterna, som är lite extra intressant, tänkte jag berätta om vid ett senare tillfälle...

Idag fick vi testa att ta blodsocker på oss själva. Jag som är ganska spruträdd var lite nervös innan, men det kändes ingenting! Och mitt blodsocker låg på en bra nivå! =)

Bild från Google


Kommentarer
Postat av: Anja

Min granne i korren är diabetiker, vi brukar ha blodsockertävling.. Jag kommer nästan alltid sist.. Senast efter att jag hade ätit typ 3 våfflor med sylt & grädde låg mitt blodsocker på 4,2.Det enda bra med detta är väl att jag inte har diabetes ;D

2010-03-30 @ 17:23:45
URL: http://pandii.blogg.se/
Postat av: a n n a

jag måste bara kolla med dig!

jag ska fixa en vegetarisk meny nästa vecka. har du några bra förslag på förrätt och huvudrätt? det är så himla svårt att få ihop något. tack på förhand!

2010-03-30 @ 17:27:36
URL: http://asurvivor.blogg.se/
Postat av: Kryddburken

Kul att läsa om sånt som verkligen är viktigt och spännande dessutom. Jag är inte spruträdd men när man ibland får ta ett crp i fingret så gör de sååå förbenat ont ju, den där lilla vassa "picken". Men såklart ett nödvändigt ont för många diabetiker!

2010-03-30 @ 21:46:16
URL: http://kryddburken.se
Postat av: carolina

det har man fått testa massa nu när man är gravid, men mitt är perfekt hela tiden, skönt! finns ju graviditetsdiabetes också =/

2010-03-30 @ 23:22:01
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Drusko

Vad tufft att ta prov på sig själv!

2010-03-31 @ 08:00:36
Postat av: Jenna

Åh den kursen ser jag fram emot :) Tycker det är roligt att läsa om vad ni gör och läser så jag vet vad jag har framför mig!Glad påsk! :)

2010-03-31 @ 10:28:51
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: Anja

Ja, mitt rekord ligger på typ 8 eller 9.. Då hade jag druckit 2 cider precis innan. Det är rätt kul att kolla, och nu är jag inte alls rädd för att sticka mig i fingret!

2010-04-01 @ 09:12:54
URL: http://pandii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback