Lingonbröd
Ingredienser:
1,5 dl havregryn (jag använde fiberhavregryn)
2 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetegroddar
0,5 dl majsmjöl (jag använde vanligt vetemjöl)
0,5 dl krossade linfrön
1 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
0,5 dl sirap (jag använde brödsirap)
1,5 dl lingonsylt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör ner fil, sirap, sylt och blanda till en deg. Häll degen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Pensla brödet med ljummet vatten när du tar ut det, stjälp upp på ett galler och låt svalna.
Det blev ett jättesaftigt och gott bröd som jag kommer att göra fler gånger! =) Receptet är hämtat från bloggen Maten är klar!
Lingonsylt är gott att ha i bröd
Kommentarer
Postat av: Lustattlaga
Vad kul att du blev inspirerad :D
Ha en bra dag! Kram
Postat av: A -*
yeah hah :D
älsakr horoskop tycker det är as kul att läsa:D
Postat av: Anonym
Mums vad gott brödet ser ut!!!
Postat av: mirran
Gott med lingonsylt i brödet!
Postat av: mirran
Gott med lingonsylt i brödet!
Postat av: Robert Pattinson Crew
tack (:
Postat av: Jenna
Mums det ser jättegott ut, måste testa vid nästa brödbakning :)
Postat av: Carro
Åh vad bra att jag hittade detta receptet här, så gott. Måste bakas någon dag:)!
Postat av: Daniel
Ligon blir saftigt och gött att baka med. Glad påsk mvh Daniel
Trackback