Brödtest


En skiva Müsligoda med skinka, rödlök och avokado

För ett tag sen fick jag hem några nya brödsorter från Pågen. Jag har recenserat Pågen God Form. Nu är det dags för det nyckelhålsmärkta brödet Müsligoda.

Så här skriver Pågen själva om Müsligoda:
"Pågen Müsligoda är en smakupplevelse utöver det vanliga! Bakat med honung och aprikoser som ger en behagligt rund sötma. Lingon och tranbär som plussar på med en mjuk syrlighet och solros- och linfrö som ger en rund ton och skänker en god nyttighet, detta tillsammans med dinkel och havre. Ett härligt mjukt och saftigt bröd för hela familjen."

Jag tycker brödet var helt okej, men det är nog inget jag kommer fortsätta köpa. Det hade en svag ton av sötma, men smakade varken tranbär eller aprikoser. Det var saftigt och blev gott när man rostade, så som sagt ett helt okej bröd!

De sex första ingredienserna på ingredienslistan (alltså de mest förekommande ingredienserna i brödet) är vetemjöl, vatten, klippt fullkornsråg, dinkelmjöl, vetegluten och solrosfrön. Det innehåller även kornkärnor, lingon, tranbär, surdeg på vete, röda vinbär mm. Varje 100 gram av brödet innehåller 275 kcal (kilokalorier), 43 gram kolhydrater (varav sockerarter 5 gram) och 6 gram kostfibrer.

Kommentarer
Postat av: Karin

Åh vad skönt att du också klarade den :) Härligt att kunna lägga det bakom sig som sagt! Nu är det bara att hoppas på att dom rättar den nya tentan snällt så man klarar den också. Inte hela världen med omtenta heller, men aldrig fel att klara den på första försöket :)



Påminner om korrefest här på lördag kl. 9 också! After ski-tema :) Vore jättekul om du kom!

2009-12-02 @ 19:16:27
URL: http://saudade.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback