I'm back!

Nu är blogguppehållet över! Jag har varit 2 veckor på Mallorca och efter det har jag jobbat och jobbat och inte riktigt orkat fixa med bloggen... Men nu är den igång igen! :D

Mallis var verkligen superroligt ! Var där med en kompis och på dagarna softade vi mest på stranden eller vid poolen och på kvällarna blev det en hel del utgång! En dag åkte vi in till staden Palma och shoppade lite och en kväll så åkte vi till "Son Amar". Det var en show med dans, musik, sång och andra typer av uppträdanden. Showen har blivit utsedd till en av Eurpoas bästa shower och den var verkligen bra! Medans vi tittade på showen serverades vi en 3-rätters middag. Trevligt!

Det som var mindre bra med Mallorca var maten! Vi var i Magaluf, där det bara är massa turister, vilket betyder att vi inte direkt fick uppleva någon spansk mat... Det kryllade av restauranger i Magaluf, men deras menyer såg nästan precis likadana ut. Pommes frites, friterade saker och hamburgare och lite mer pommes frites vad typ vad man hade att välja mellan. Det var inte alls ovanligt att man kunde beställa "Lasagne med pommes frites" eller "Omelett med pommes frites" på restaurangerna... Lite speciella kombinationer, tycker jag... Efter 2 veckor var vi ganska trötta på maten, så det var ganska skönt att komma hem till riktig mat igen!

image252 
Så här kunde en typisk måltid se ut. Inte det godaste och nyttigaste direkt...

På många restauranger kunde man beställa baguetter. Om man beställer till exempel en skinkbaguette på en restaurang här i Sverige så får man ju (oftast) en baguette med exempelvis skinka, sallad, tomat, gurka och kanske nån dressing. Men i Magaluf så bestod en skinkbaguette av endast skinka. Inte så kul.

Så om man tänker på maten så är det skönt att vara hemma igen, men annars så var det en jättebra resa! :D

Kommentarer
Postat av: Emma

Härligt du är tillbaka :) på turist ställerna finnd e inte så rolig mat, man får mer åka ut mot landet :)

2007-07-08 @ 15:59:41
Postat av: Filibabba

Emma - ja precis, man måste söka sig bort lite från turistställena om man vill äta mat som är typisk för landet man är i, vilket är rätt synd. de borde ju förstå att turister vill prova lite ny mat när man är ute och reser..

2007-07-08 @ 16:32:29
URL: http://www.filibabba.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback