Omega-3!

Fet fisk!
Fet fisk som makrill, sill och lax och annan mat som till exempel nötter, linfrön, linfröolja, rapsolja, gröna bladgrönsaker, soja, och skaldjur innehåller Omega-3-fettsyror. Omega-3 är viktigt för oss alla! Det förebygger hjärt- och kärlsjuksdomar och om man får i sig för lite Omega-3 kan risken för nedstämdhet och humörsvängningar öka. Omega-3-fettsyror kan lindra inflammatoriska sjukdomar, ögonsjukdomar, blodproppar, senil demens, åderförkalkning och ojämn hjärtrytm. Den kan även sänka blodtrycket och öka blodcirkulationen. Omega-3 är även bra för huden, torr hårbotten och mjäll. Tillskott av omega-3-fettsyror har också visat sig kunna lindra inlärningssvårigheter, dyslexi, koncentrationssvårigheter och ADHD. Man tror även att det kan förebygga mensvärk och migrän!
     Man brukar rekommendera folk att äta ungefär 3 portioner fet fisk i veckan. Fast om man äter mycket annan mat med Omega-3-fettsyror kan man ju minska på just fisken, om man vill det. Kosttillskott och naturläkemedel med Omega-3-fettsyror kan man köpa om man känner att man inte får i sig tillräckligt genom kosten.
     Omega-3 är alltså dundernyttigt och bra på väldigt många olika sätt!


                                             
       Nötter                            Skaldjur                          Linfrön

Kommentarer
Postat av: Maria...

WOW!!!
Vilken jättebra blogg!...har fått massa bra tips och ideer, ska gå in varje dag och läsa.
Maria

2007-04-23 @ 09:49:59
Postat av: Ellis

Kan du inte tipsa om några bra(fettsnåla) såser?

2007-04-23 @ 10:06:22
Postat av: herr G

Det finns mycket forskning som visar på de positiva effekterna av omega 3, bland annat barn med koncentrationssvårighter!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback